Interaktivna multimedijska predstavitev

Avtorica: Tinkara Vršnik

Mentorica: asist. dr. Alenka Žerovnik

Smer in letnik študija: 1. letnik razredni pouk

Študijsko leto: 2021/22

Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani

Datum: 15. 6. 2022

Interaktivna multimedijska predstavitev- Varnost na spletu © 2022 by tv is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Opis predstavitve

Tema predstavitve je varnost na spletu. V njej so predstavljene tri osnovne točke, ki jih je potrebno upoštevati pri varni rabi interneta: varovanje osebnih podatkov, varovanje gesel in njihova moč ter nekaj o lažnih spletnih straneh oz. natančneje spletnih trgovinah. Vsakemu nasvetu sledi še interaktivna naloga s konkretnimi primeri, ki se navezujejo na omenjen nasvet.

Predstavitev je namenjena predvsem mlajšim uporabnikom spleta, saj se še ne tako dobro zavedajo pasti, ki se pojavljajo na spletu in ne vejo, kako bi se z njimi spoprijeli. Namen predstavitve je zato ozavestiti osebo o negativni strani spleta in podariti pomen varnosti. Cilji pri tem so, da se oseba nauči katerih podatkov ni varno deliti na spletu, kakšno naj bo ustrezno geslo in na kakšnih spletnih straneh se ni dobro zadrževati oz. na njih nakupovati.

Predstavitev

Interaktivna multimedijska predstavitev- Varnost na spletu © 2022 by tv is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

VIRI IN UPORABLJENA ORODJA

https://usa.kaspersky.com/resource-center/preemptive-safety/top-10-internet-safety-rules-and-what-not-to-do-online

https://kidshealth.org/en/teens/internet-safety.html

Uporabljena orodja:

  • HP5 Content
  • Audacity
  • Gifmaker

Refleksija in samovrednotenje

V tem projektu sem spoznala aktivnost h5p, s katero je mogoče ustvariti veliko interaktivnih dejavnosti in se mi zdi precej koristna. Obnovila sem tudi znanje o uporabiti programa Audacity in Gifmaker.

Če bi imela več časa bi bolje dodelala predstavitev, saj se mi zdi malo dolgočasna in kratka. Dodala bi več slik in jo naredila bolj razgibano, vendar mi je že to kar sem naredila vzelo zelo veliko časa.

Največ časa sem posvetila izdelavi in povezavi interaktivnih nalog z besedilom. Ko sem bila že proti koncu se mi je vse izbrisalo, saj sem pozabila vmes posodobiti, zato sem morala skoraj vso predstavitev ponovno ustvariti, kaj mi je pobralo še toliko več časa.

Glede na kriterij mislim, da je predstavitev v redu, saj sem sledila navodilom in se potrudila po najboljših močeh.

Pridobljeno znanje mi bo še velikokrat prišlo prav, saj je koristna dejavnosti, ki se jo lahko vključi v razne predstavitve ali pa spletne objave, če bi jih bilo potrebno delati za študij. Na poklicni poti pa se jo prav tako lahko uporabi pri raznih predstavitvah ali pa z delom na računalniku z učenci. Še posebno koristna je za tiste, ki z računalnikom še niso imeli veliko izkušenj in še niso tako vešči v tem, saj je enostavna za uporabo. Uporabi se jo lahko tudi v primeru učenja na daljavo in se tako lahko spremlja napredek in znanje učencev.

Tako kot vedno, mi je bila najljubša možnost kreativnosti, saj si vsak lahko izbere svoj način in obliko projekta. Najmanj všeč pa mi je izdelava objave projekta, saj porabi zelo veliko časa.

Projekta ne bi spremenila, saj mi je bil všeč.

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost