INTERAKTIVNA MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV ALI INTERAKTIVNI VIDEO

Varnost na spletu-interatktivni video © 2022 by UnaAna is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Opis vsebine predstavitve, njenega namena, ciljne publike in ciljev:

V interaktivni predstavitvi sem se osredotočila na temo varnost na spletu. Ta tema se mi zdi zelo pomembna v današnjem času, saj so že otroci obdani s tehnologijo, spletom in s tem nevarnostim na spletu. V videu se ponavlja superjunakinja Fonka, ki predstavlja lik, ki otroke vodi po varnem spletu oziroma kako se izogniti nevornostim na spletu. Moja ciljna publika se otroci 2. triade, saj se že spoznajo na nevarnosti na spletu in bojo zato bolje razumeli namen mojega videa.

UPORABLJENA ORODJA:

  1. Canva
  2. h5p Interactive video

VIRI:

https://safe.si/nasveti/spletno-in-mobilno-trpincenje/spletno-nasilje

https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/104799-varnost-otrok-na-spletu-morda-pa-med-pocitnicami-sonce-le-ni-najvecji-sovraznik

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE:

V tem projektu sem se naučila kako izdelati interaktivni videoposnetek ali predstavitev. Če bi ga še enkrat izdelele bi popravila razporeditev časa interaktivnih nalog in bolj dodelane naloge. Največ časa sem posvetila ravno izdelavi nalog, najbolj všeč pa mi je bilo izdelovanje predstavitve oziroma videoposnetka. To pridobljeno znanje bom pri svoji poklicni poti večkrat koristila, sej se mi zdi to dober način za sodelovanje učencev pri delu od doma ali v šoli.

Avtorica: Ana Miketič

Mentorica: asist. dr. Alenka Žerovnik

Razredni pouk, 1. letnik, IKT

Pedagoška fakulteta Univerza v Ljubljani

Datum: 27. 6. 2022

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost