Interaktivni videoposnetek

Ustvarjanje v Canvi

Ste kdaj že ustvarjali s programom Canva? Če ne potem si lahko ogledate, kako izdelati plakat v tem programu na spodnjem posnetku. Ob ogledu lahko rešite tudi raznovrstne naloge, ki so pripravljene za utrjevanje usvojenega znanja. Težavnost videoposnetka je prilagojena začetnikov zato si z njim lahko pomaga prav vsak in morda ob njegovi pomoči odkrije nov talent.

V videoposnetku je prikazano kako spremeniti barvo ozadja plakata oziroma oblikovati želen barvni odtenek. Prikazano je tudi kako vstaviti element (ki je lahko grafika, slika, videoposnetek ali zvočna datoteka), naslov (ki ga lahko prilagajamo kontekstu) ali besedilo in ga oblikovati (mu spremeniti velikost, barvo in obliko pisave). Predstavljenih je tudi več načinov iskanja elementov, ki jih lahko uporabimo pri izdelovanju lastnega plakata.

Video posnetek sem izdelala, da bi predstavila eno od možnosti, ki jih ponuja aplikacija Canva in potencialnemu ustvarjalcu/-ki olajšala oblikovanje s prikazom postopka izdelave. Video posnetek je predvsem namenjen mlajšim posameznikom, kar je razvidno tudi iz kompleksnosti izdelanega plakata.

Refleksija

V tem projektu sem se naučila kako videoposnetek interaktivno nadgraditi. Menim, da je izdelek glede na časovno omejitev trajanja, ki je prilagojena ciljni skupini, primerno nadgrajen in so aktivnosti smiselno razporejen v časovnem okvirju. Največ časa sem namenila oblikovanju nalog, saj te vključujejo kar nekaj nastavitev, ki jih moramo prilagoditi, da lastnosti nalog ustrezajo našim zahtevam. Moj izdelek je izviren, uporaben in natančno definiran, hkrati pa izpolnjuje vse zastavljene kriterije. Tako lahko s pomočjo njega učenec spozna program Canva in vse osnovne možnosti oziroma orodja, ki jih lahko pri ustvarjanju izdelkov v tem programu uporabi.

Tekom študija bi lahko znanje uporabila pri izdelavi izobraževalnih video posnetkov z utrjevalnimi nalogami, kar bi lahko uporabila tudi na svoji poklici poti, kot način vključevanja interaktivnih gradiv z namenom popestritve učne ure. Najbolj mi je bilo všeč, da nam je projekt dopuščal, da smo si sami izbrali temo in jo uporabili v smiselnem kontekstu, kar pomeni, da sem lahko po lastnem navdihu oblikovala nekaj poučnega in izredno uporabnega. Zato meni, da je projekt dobro definiran, saj dopušča ustvarjalnost in na ta način spodbuja razvoj inovativnosti, izdelki pa so kakovostnejši.

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost