Slikovno gradivo: rastrska in vektorska grafika (varnost na spletu)

Vektorska grafika

Najprej sem si na računalnik naložila program za ustvarjanje vektorskih datotek Inkscape. V programu sem odprla novo stran in začela ustvarjati vektorsko grafiko.

Nova stran by meta-fora is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Obliko sem ustvarjala brez že obstoječih grafik. S pomočjo orodja za risanje ravnih črt sem narisala grobo podobo ključavnice z ravnimi robovi in ostrimi koti, nato pa črte ukrivila tako, da sem dobila podobo ključavnice. Ključavnica je odprta, v sredini pa ima odprtino za ključ.

Ključavnica by meta-fora is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Zatem sem ključavnico pobarvala in narisala okvirček za geslo.

Okvir by meta-fora is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

V okvirček za geslo sem narisala eno zvezdico, ter jo s funkcijama na tipkovnici Ctrl+C in Ctrl+V dodala še več, tako da izgleda, kot da je v okvirčku vpisano geslo, ki pa ni vidno, namesto črk, števk in drugih znakov, ki jih geslo vsebuje, se pokažejo zvezdice.

Vpisano geslo by meta-fora is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Za ozadje z geslom odklenjene ključavnice sem dodala binarni kodirni sistem, sestavljen iz ničel in enic, ki ponazarja, da je vsako geslo v resnici globlje zakodirano, ter da vsaka spletna stran vsebuje veliko podatkov, ki jih je vredno zavarovati z geslom, četudi na prvi pogled podatki izgledajo kot neuporabni ali neberljivi. Računalnik podatke zakodira, informacije pa nam kasneje prikaže na način, da jih lahko razume vsak.

Ozadje by meta-fora is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost