Varnost na spletu (infografika)

Postopek izdelave infografike

Najprej sem v Canvi kliknila Ustvari izdelek in izbrala Plakat. Tam sem si izbrala eno izmed predlog in jo začela urejati. Ker mi je bila barva všeč, sem jo pustila kot prevzeto, prav tako mi je bila všeč prevzeta razporeditev besedila, zato sem nadaljevala kar z urejanjem besedila.

Varnost na spletu by LZ is licensed under CC BY-SA 4.0

Na levi strani sem kliknila zavihek Besedilo in napisala svoje besedilo.

Varnost na spletu by LZ is licensed under CC BY-SA 4.0

Ko sem dokončala s pisanjem, sem ga uredila tako, da je bila povsod ista pisava in približno ista velikost besedila. Sledilo je urejanje plakata in dodajanje raznih elementov. Te, sem dodala tako, da sem kliknila zavihek Elementi in v zgornji kvadratek vpisala besedo ali temo, na katero sem iskala določen element. Tako je bil plakat končan.

Varnost na spletu by LZ is licensed under CC BY-SA 4.0

Refleksija

Pri tretji projektni nalogi sem se naučila o programu Canva ter kako ga uporabljati. Program se mi zdi zelo ustrezen za takšno nalogo, saj ponuja ogromno različnih možnosti ustvarjanje ne samo plakatov kot je ta, temveč tudi video, slike, predstavitve ipd. Poleg tega pa je zelo enostaven program za uporabo. Skozi nastajanje plakata mi je postajal vedno bolj všeč. Zdi se mi, da sem dodala dovolj elementov, lahko pa bi še bolj gledala na proporcije, poravnave in kontraste ter poudarke. Največ časa mi je vzelo urejanje celega plakata, elementov z besedilom ter iskanja pravih dodanih sličic, ki sem jih želela imeti na plakatu. Menim, da je nas je ta projektna naloga seznanila z zelo uporabnim programom, ki ga bom kot bodoča učiteljica nemalokrat še uporabila za razne učne liste, izdelovanje plakatov ter celo videov.

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost