Pogoji za rast fižola: infografika

Učenci se že v 2. razredu pri predmetu spoznavanje okolja učijo o rastlinah, kasneje pa pridobljeno znanje le še nadgrajujejo. Infografika z naslovom Kaj potrebuje fižol za rast? je uporabna, saj je jasno prikazano, katere pogoje moramo zagotoviti rastlinam, da uspevajo. Ko morajo učenci opazovati kalitev fižola, jim lahko takšna infografika pride prav, saj lahko predvidijo rezultate poskusa.

Pogoji za rast fižola by Bananca is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Kaj potrebuje fižol za rast? by Bananca is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Infografika je bila ustvarjena v programu Canva.

Licenca dodeljena na spletni strani Beta Chooser.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE:

Program Canva sem že poznala, saj sem ga uporabljala za izdelavo predstavitev, plakatov ipd., zato sem infografiko tudi brez težav hitro ustvarila. Menim, da je uporaba Canve prednost, saj imaš kot učitelj pestro izbiro predlog za učne liste, predstavitve, plakate, vabila in druge stvari, ki so uporabne v šolskem okolju.

Zdi se mi, da sem nalogo opravila po zastavljenih kriterijih, saj sem ves čas sledila navodilom in upoštevala profesoričine predloge, ki nam jih je podala v času kliničnih vaj. Kljub vsemu bi infografiko lahko izboljšala s fotografijami, ki sem jih ustvarila za 1. projektno nalogo.

Infografiko bom lahko uporabila pri poučevanju, saj je jasno razloženo, kaj rastline potrebujejo za rast, to pa bom lahko podkrepila s 1. projektno nalogo, kjer so objavljene slike izvedenega poskusa in s 3. projektno nalogo, kjer v izobraževalnem videu predstavim pogoje za rast rastlin.

Pri projetku mi je bilo najbolj všeč ustvarjanje v Canvi, manj všeč pa mi je bilo izbiranje barv, za kar sem porabila največ časa. Več časa bi posvetila razmišljanju, kako bi lahko v infografiki uporabila tudi fotografije in ne le grafik.

V definiciji projetka ne bi spremenila ničesar, saj so navodila dobro zastavljena in jim je lahko slediti.

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost