Spoznavanje Orffovih glasbil – fotografski material

Digitalna tehnologija je ključnega pomena za učitelje, saj izboljšuje kakovost pouka. S pomočjo tehnologije lahko marsikatero učno uro naredimo interaktivno. Pomaga tako učitelju (priprava učnega gradiva), kot tudi učencu (učni pripomoček), vendar pa moramo biti pri uporabi previdni, saj z objavami za vedno pustimo digitalni odtis.

Nepremišljena objava na spletu nas lahko zaznamuje, zato je pomembno, da se zavedamo pomena varovanja digitalne identitete in kot učitelji razvijamo digitalne kompetence.

Z razvojem digitalne tehnologije se izboljšuje učna izkušnja, zato je pomembno, da jo izkoristimo na optimalen način in o le-tem poučimo tudi naše učence.

Orffova glasbila

Orffova glasbila by Nastya is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

  • predmet: Glasbena vzgoja
  • razred: 2. razred
  • tematski sklop: Ustvarimo zvočne zgodbe
  • učni cilji:
    • Učenci spremljajo petje in izreko z lastnimi, otroškimi, ljudskimi, improviziranimi in Orffovimi glasbili.
    • Učenci ustvarijo preproste spremljave in melodične motive z lastnimi, otroškimi, ljudskimi, improviziranimi in Orffovimi glasbili.

Orffova glasbila by Nastya is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

SAMOREFLEKSIJA

V projektu sem se naučila ogromno smernic glede objav na spletu. Spoznala sem, kakšne malenkosti štejejo pri ustvarjanju slik za učno gradivo. Naučila sem se tudi iskanja in ustvarjanja licenc za slike, ter tehničnih navodil glede objavljanja v Arnes spletu. Če bi imela več časa, bi ga posvetila ustvarjanju slik in urejanju le-teh. Potrudila sem se, da so bile narejene po smernicah, a se mi zdi, da je še veliko prostora za izboljšave. Za slike sem porabila največ časa, saj sem iskala primerno svetlobo, kot, ozadje, pozicijo,… S svojim delom sem načeloma zadovoljna, saj sem se držala kriterijev za kakovostno objavo. Nova znanja bom nedvomno uporabila tekom študija in karierne poti, ne samo pri objavah na spletu, ampak tudi pri ustvarjanju fotografij za različna učna gradiva in šolske projekte. Pri projektu mi je bilo najbolj všeč oblikovanje spletne objave in ustvarjanje licence. Všeč mi je bilo tudi urejanje fotografij, samo fotografiranje pa mi je bilo najmanj všeč, saj nikakor nisem uspela narediti “popolne” slike. Projekt se mi zdi super, saj bo res uporaben za nadaljnji študij in karierno pot – vsak del posebej (ustvarjanje slik, licence, digitalna identiteta,..) in objava kot celota. Všeč mi je, da isto temo nadgrajujemo z vsako projektno nalogo in se kot bodoči učitelji z novimi znanji pripravljamo na izzive poklica.

UPORABLJENE POVEZAVE IN PROGRAMSKA OPREMA

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost