Kolesar in pešec v prometu – fotografije, kako se varno obnašamo v prometu

POMEN DIGITALNE TEHNOLOGIJE ZA BODOČEGA UČITELJA RAZREDNEGA POUKA

Dandanes je digitalna tehnologija postala ključen element sodobnega izobraževanja, ki ima pomembno vlogo pri pripravi bodočih učiteljev razredne stopnje. Integracija digitalnih orodij v učno okolje omogoča diferencirano poučevanje, individualizirano učenje in prilagajanje učne vsebine potrebam posameznih učencev. S pravilno uporabo le teh lahko bodoči učitelji ustvarimo dinamične učne izkušnje, ki bodo spodbujale aktivno sodelovanje učencev in razvoj kritičnega mišljenja. Poleg tega pa integracija digitalne tehnologije omogoča učencem pridobivanje digitalnih kompetenc, ki so ključnega pomena za uspešno vključevanje v sodobno družbo.

Učenci se znajo pravilno obnašati v prometu, poznajo prometne znake in znajo razložiti njihov pomen za vedenje kolesarjev in peščev v okolici šole, poznajo vrste prometnih znakov, poznajo pravila varne hoje v prometu (prečkanje ceste, hoja po pločniku), razumejo pomen vidnosti v prometu in obvezno opremo, ki jo morajo kolesarji imeti in vedo, da udeležba pod vplivom alkohola, mamil in zdravil ogroža vse udeležence v prometu ter razumejo nevarnost prometa v različnih vremenskih razmerah.

Vir: Učni načrt

Pixabay license

Fig. 59 – Pista ciclabile – 1959” by Mediatus is marked with CC0 1.0 .

Varno v prometu © 2024 by Nikki is licensed under CC BY-NC-SA 4.0 

SAMOREFLEKSIJA

Prva projektna naloga mi je sprva predstavljala velik izziv, saj smo pri ustvarjanju le te morali upoštevati zahteve in pravila z večino katerih sem se srečala prvič. Naučila in izvedela sem se veliko novega o licencah slik, urejanju slik in objavi na spletni strani. Menim, da mi bo to znanje koristilo v prihodnosti tako pri izobraževanju kot kasneje pri opravljanju poklica.

LINKI DO POVEZAV IN APLIKACIJ UPORABLJENIH V PROJEKTNI NALOGI:

Pixabay

Beta licence chooser

PhotoscapeX

Učni načrt

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost