Slikovno gradivo z uporabo rastrske in vektorske grafike (2. projektna naloga)

Refleksija in samovrednotenje

Pri 2. projektni nalogi sem obnovila znanje, ki sem ga pridobila pri kliničnih vajah iz rastrske in vektorske grafike. Naučila sem se opisati postopek obdelave fotografije in se bolje spoznala s programoma Photoscape X in Inkscape.

Za projekt sem si vzela dovolj časa zato ničesar ne bi pretirano spreminjala. Morda bi le za vektorsko sliko izbrala bolj kompleksen motiv.

Največ časa sem porabila za opis vseh postopkov. Veliko časa mi je vzelo, da sem vse uredila, naredila posnetke zaslona in opisala svoje delo po korakih.

Fotografiji, ki sem ju zajela se mi zdita smiselni glede na temo. Zadovoljna sem z obdelavo vseh fotografij in postopkom, ki sem ga opisala. Vsem fotografijam sem dodala ustrezne licence ter dodala uporabljene vire. Objavi sem dodala primerne kategorije in oznake.

Naučeno bom lahko uporabila, če bom želela otrokom prikazati postopek dela preko spleta. Prav tako bom lahko pouk bolj popestrila z obdelavo delovnih listov in drugih gradiv.

Najljubše mi je bilo to, da sem se res naučila delati rastrsko in vektorsko sliko. Najmanj pa mi je bilo všeč, da projektna naloga vzame precej časa.

Projekt se mi zdi odlično sestavljen, saj dobimo veliko znanja. Morda bi ga le malo skrajšala, saj vzame veliko časa. Navodila so podana zelo jasno, kar pripomore k učinkovitemu delu.

Avtorica: sj

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: informacijske in komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Fakulteta, oddelek, letnik: Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani; Oddelek za razredni pouk; 1. letnik

Datum: 27.6.2021

Slikovno gradivo z uporabo rastrske in vektorske grafike by sj is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost