VARUJ NAŠ PLANET🌍, UPORABI SPLET!

REFLEKSIJA

Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu?

V tem projektu sem prejela mnogo novega znanja. Znanje o rastrski in vektorski grafiki je bilo predvsem teoretično, sedaj pa sem delo z njima poskusila še v praksi. Prvič sem uporabljala programa Inkscape in Photoscape, s katerim sem se naučila izdelovati svoje vektorske grafike in obdelovati svoje rastrske grafike. Sedaj vem, kje in kako je smiselno posamezno grafiko ustrezno uporabljati.

Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a …

Danemu projektu sem posvetila kar precej časa, tako da dvomim, da bi lahko še kaj dodala ali izboljšala. Če bi imela več časa, bi verjetno še enkrat spremenila temo danega prispevka, saj je še veliko (neodkritih in zanimivih) tem na področju izdelovanju digitalnih vsebin.

Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj?

Precej časa sem posvetila izbiranju teme in razmišljanju, kako smiselno povezati vse koščke v neko celoto. Zagotovo pa sem največ časa posvetila izdelovanju vektorske grafike, ker sem bila na tem področju najbolj nova in sem se precej še lovila.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Kateri element kriterija je bil najtežji za realizacijo?

Zdi se mi, da sem svoje delo kar dobro opravila. Najtežje mi je bilo smiselno povezati dano temo v neko celoto, da ni bilo kar nekaj naključno vrženo skupaj.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti?

Urejanje rastrskih grafih bom definitivno lahko uporabila za objavljanje tako na spletne strani kot na socialna omrežja, ustvarjanje vektorskih grafik pa za izdelavo svojih simbolov, ki bodo povezovale moje predstavitve, tako na poklicni poti kot še v času študija. Zdi se mi pomembno, da svoje znanje tudi sama prenašam naprej in mogoče najbolj računalniško radovedne učence že seznanim s tem.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj?

Najbolj mi je bilo všeč izdelovanje vektorske grafike, čeprav mi je to na začetku šlo grozno slabo, mi je hitro priraslo k srcu, saj je zabavno in zanimivo. Ni mi bilo všeč konstantno fotografiranje zaslona, kaj počnem, saj mi je to večkrat šlo iz glave in sem morala izdelek razdirati in sestavljati nazaj skupaj.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši?

Sama bi uporabila malo več teme izdelovanje digitalnih vsebin in malo manj kaj in kako sem počela z grafikami.

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost