Prepoznavanje glasbil in glasbenih pripomočkov

Živimo v svetu v katerem se tehnologija pojavlja vsakodnevno. V razredu so se namesto tabel na katere smo pisali s kredo začele pojavljati projekcijske table, branje pravljic se je začelo uveljavljati s posnetki, itd. Zato predvsem menim, da znanje tehnologije v pedagoškem poklicu nikakor ni odveč. Ravno nasprotno. Moramo iti v korak s časom, vendar je po mojem mnenju vseeno potrebno ohranjati nekatere tradicionalne načine za koristen namen učencem.

Učenci pri predmetu glasbene vzgoje v 4. razredu osnovne šole spoznavajo različna glasbila in nanje različno igrajo. Kakor piše v učnem načrtu je za njihovo minimalno znanje priporočeno prepoznavanje različnih glasbil in igranje na glasbila krajše glasbene vsebine.

Prepoznavanje glasbil in glasbenih pripomočkov by Jurgc is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Pri prvi projektni nalogi sem se naučila veliko novih stvari o spletnih objavah. Pred začetkom te naloge nisem znala dodati licence slikam in link povezave do spletne strani, kar pa so stvari, ki se mi zdi, da mi bodo precej koristile v bodočem učiteljskem poklicu. Če bi imela več časa bi se bolj potrudila pri samem fotografiranju slik. Največ časa mi je vzelo samo fotografiranje slik, saj rabimo biti pozorni na postavitev slike, dimenzijo, svetlobo, izostritev in da v fotografiji ni zajetih nobenih oseb katerih nimamo dovoljenja za slikanje. Pri urejanju slik sem se zadržala tudi kar dosti časa, vendar se mi je zdel proces, kako lahko sliko naredimo veliko boljšo kot že mislimo da je, zabaven. Najmanj mi je bilo všeč samo kreiranje 1. projektne naloge, saj vse skupaj zavzame kar precej časa. S svojo objavo sem zadovoljna, saj se mi zdi, da vsebuje vse potrebne elemente, vedno pa je tudi prostor za izboljšavo. Pri samem projektu nebi spremenila ničesar.

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost