Glasbila

Tehnologija je tema, ki se pojavlja vsak dan. Kot bodoča učiteljica razrednega pouka se zavedam, da bom redno v stiku s tehnologijo in da je zelo pomembno, da to tematiko predstavim tudi svojim učencem. Kljub vsem iznajdbam, kot so projekcijske table in računalniki, ki pripomorejo k lažjemu delu, pa se mi zdi pomembno, da so učenci v stiku s tradicijo in fizičnim delom.

Učenci se v 4. razredu osnovne šole pri predmetu glasbena vzgoja učijo o vrstah glasbil in o tem kako nanje igrati. Kot piše v učnem načrtu je za njihovo doseganje minimalnih standardov znanja primerno, da razlikujejo pevske glasove in sestave ter instrumentalne skupine in posamezna glasbila v instrumentalnih skupinah.

Glasbila by Kiara Tanai is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

V tem projektu sem se naučila kako si z različnimi pripomočki lahko pomagam pri kreiranju objav in delu z učenci. Če bi imela več časa, bi ga namenila fotografiranju in urejanju slik, saj me je to zelo pritegnilo. Največ časa sem posvetila samorefleksiji, saj se mi zdi pomembno, da se zavedam kaj sem naredila dobro in kje so še možne izboljšave. Pri izdelavi projektne naloge mi je bilo najbolj všeč urejanje slik, najmanj pa pridobivanje licence. Projektne naloge sem se lotila zavzeto in sem nanjo ponosna, zato si ne bi želela večjih sprememb.

Učni načrt. Program osnovna šola. Glasbena vzgoja. (2011). Ministrstvo za šolstvo in šport: Zavod RS za šolstvo. https://www.gov.si/assets/ministrstva/MVI/Dokumenti/Osnovna-sola/Ucni-nacrti/obvezni/UN_glasbena_vzgoja.pdf Urejanje fotografij z aplikacijo PhotoScape X

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost